Tietoa tilasta

Historiaa

Sodanjälkeisessä Suomessa Vihdissä vuonna 1915 syntynyt isäni ja Kortesjärvellä 1919 syntynyt äitini ostivat nurmijärveläisen tilamme vuonna 1955. Tilalla oli silloin vain pieni sarka peltoa, parikymmentä aaria. Vanhempani rakensivat talon ja piharakennuksen ja he pitivät kanoja, lampaita, sikoja ja lehmiäkin.  Isä ja äiti viljelivät vihanneksia ja toimittivat niitä Helsingin tukkutorille. 

1960-luvun lopulla vanhempani ostivat toisen maatilkun ja vuokrasivat naapurin pellon, jossa oli myös viljelty vihanneksia. Tuolloinkaan eivät vanhempani käyttäneet mitään rikkaruohomyrkkyjä.

Sukupolvenvaihdos tehtiin 1979. Luomuun siirtyminen ei ollut iso kynnys ja ensimmäinen luomusopimus tehtiin vuonna 1996.

Ulkopuolista työvoimaa ei ole, vaan kitkemis- ja sadonkorjuutöihin osallistuu perheenjäseniä. Kaikki kitkemis- ja sadokorjuutyö on käsityötä! 

Peltoala

 

Peltoala on noin 2 hehtaaria ja kasvihuoneita on n. 250 m2. 

 

Viljelykierto

 

Tilalla on kolmivuotinen viljelykierto.

 

Lannoitteet

 

Lannoitteena käytetään kanankakkarakeita ja viherlannoitusta. Maan PH on kuuden ja seitsemän välillä.

 

Rikkaruohot

 

Rikkaruohot torjutaan käsin kitkemällä ja haraamalla, porkkanoista myös liekittämällä. Osalla kasveista, kuten kesäkurpitsoilla ja yrteillä, käytetään muovikatetta.

Luomutarkastus

 

on kerran vuodessa. Vuonna 2018 tila sai roimasti kehuja. Luomutarkastaja tulee muutaman päivän varoitusajalla, mutta jos alusta alkaen on  hoitanut asiansa hyvin, tätä ei tarvitse pelätä!

 

Asiakkaat

 

Olemme mukana monessa Uudenmaan REKOssa: Tuusula, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Käpylä, Haaga, Nurmijärvi, Lohja, Karjaa ja Inkoo.

Tuotteita on myynnissä myös esimerkiksi Nummelan Prismassa. Asumme osittain Mustiolla, joten toimitukset Hangon, Raaseporin ja Lohjan alueelle ovat myös mahdollisia.

© 2023  Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon